מהחלון הפנורמי היפה בארץ, בראנץ' מלכותי, דרך סיור קולינרי וטעימות של פירות אקזוטיים בבוסתן בשעת ערביים, עבור בארוחת שף במטבח ערבי עילי ועד סעודה שכולה תאוות בשרים או דגים בעין גב. אז מי אמר שאין איפה לאכול מסביב לכנרת?
1.מסעדת הדגים בעין גב
מסעדת הדגים המפורסמת החלה את דרכה לפני 60 שנה. בהתחלה בנו ראשוני הקיבוץ קיוסק קטן לעוברי אורח, וכיום זוהי המסעדה הגדולה ביותר מכל המסעדות בכנרת.
במסעדה מרפסת הנושקת לקו הים, צופה לנוף כנרת מרהיב ומשרתת את קהל חובבי דגי הכנרת ואת הצליינים אשר פוקדים את האזור.
2.מסעדת מרינדו בעין גב
מול הכניסה לקבוץ עין גב במזרח הכנרת, ממוקמת מסעדת הבשרים המשובחת "מרינדו".
המסעדה ממוקמת בלב מתחם קולינרי ובו קצבית בשרים איכותית של "מרינדו" וחנות מעדנים ובה יינות רטבים תבלינים ומעדנים.
3.מסעדת הפגודה
גם סינית, גם טבריינית וגם כשרה. איש לא יטען שאת הארוחה הסינית הטובה בחייו הוא אכל דווקא על שפת ים כינרת, אבל מסעדת הפגודה הכשרה, ואחותה מסעדת הבית השייכת לאותם בעלים, מצליחות לספק את הגרסה הישראלית המוכרת לאוכל סיני ברמה טובה, בתוספת עיצוב נעים ומרפסת מקורה ממש מעל המים. הפגודה פתוחה כל ימי השבוע, ונסגרת בסופי השבוע כאשר מסעדת הבית, המגישה תפריט זהה, פותחת את שעריה.
4.מסעדת צל תמר
צל תמר הינה מסעדה כפרית, אשר נבנתה על שדה אבטיחים יבש בעקבות חלום… המסעדה בנויה מעץ בלב גן טרופי גדול עם נחל החוצה אותו.
תפריט המסעדה עשיר ומיוחד ומציע מגוון רחב של מנות איכותיות והכל תוצרת המקום. בין המנות המומלצות תוכלו ליהנות מבשרים ביישון עצמי: אנטרקוט, פילה בקר, המבורגר ביתי, מגוון דגים, פירות ים, קישים, פסטות, סלטים ועוד – וכמובן מקינוחים מפנקים מתוצרת המקום.
5.מסעדת קצה הנחל
בית אוכל לבנוני המציע מבחר עשיר ומפתה של מנות שנוצרו בהשראת המטבח הגלילי והעונתי עם שימוש רב של חומרים מקומיים בקיבוץ גינוסר.
על התפריט העשיר מנצח השף יוסף חנא-זוזו המשלב בהרמוניה בין מנות גורמה מהמטבח הגלילי והלבנוני.